Skip to main content
Keep yourself updated! Sign up for our newsletter.

Meer impact met directe donaties

Gepubliceerd door BEP Magazine in november 2022:

Wij willen de hulpsector op zijn kop zetten, omdat het beter kan. Nicky Wakou en Inemarie Dekker, hebben allebei jarenlange ervaring in de samenwerking tussen Europa en Afrika. Nicky als diplomaat en Inemarie in het werken voor goede doelen. 

“Het was het begin van de covidpandemie toen de directeur van een goed doel uit Ghana appte of ik een kleine donatie wilde doen, zodat hij zeep kon kopen voor families die dat niet konden betalen,” vertelt Inemarie. En dat was de start van Stichting iMPACT direct: we maken het nu voor iedereen mogelijk om direct te doneren aan lokale experts en gemeenschappen in verschillende Afrikaanse landen. Twee jaar geleden kon dat nog niet! 

Op deze manier is hulp goedkoper, want we zorgen ervoor dat 95% van donaties naar succesvolle lokale oplossingen gaat (dit is gemiddeld 30% meer dan via traditionele hulporganisaties). Daarnaast wordt hulp ook beter en duurzamer: door nu lokale goede doelen te versterken, kunnen deze organisaties in de toekomst nog beter opkomen voor de rechten van mensen die onder de armoedegrens leven. 

iMPACT direct uit Weurt (bij Nijmegen) werkt samen met een aantal Nijmeegse organisaties en is een werkervaringsplek voor stagiaires van o.a. de Radboud Universiteit.

Projecten volgen of steunen? Zie: impactdirect.eu/nl  

Of ook samenwerken? Mail inemarie@impactdirect.eu

Voor Elkaar BEP Magazine (2022)

iMPACT direct

CHANGE the story of GIVING

Contact

Sign up for our Newsletter


online concept & control © CAPREA MEDIA